Kontakt

Kontakt

Hur kan jag hjälpa dig?

Har du frågor gällande medlemskap eller beställning, tveka inte att höra av dig, så ska jag försöka hjälpa dig på bästa sätt.

Ta hjälp av kontaktformuläret för att komma i kontakt med mig. Har du frågor om eteriska oljor och dess användning se vänligen svar på vanliga frågor lägre ner på sidan.

 

Kontaktformuläret

 

 

Jag har aldrig använt eteriska oljor förut. Hur används dom?

Alla flaskor med eteriska oljor från Young Living har anvisningar hur oljan kan användas och anvisningarna varierar i olika regioner på grund av regionala och landsspecifika bestämmelser. Läs produktetiketten för information om rätt användning.

Vad är en bärolja, vad gör den och varför ska jag använda en bärolja?

En bärolja är en vegetabilisk olja som kokosnötsolja eller vindruvsfröolja som kan användas för att späda ut eteriska oljor. Young Livings V-6™ Vegetable Oil Complex är en utmärkt bärolja som passar alla användningsområden. Bäroljor ser till att det är bekvämt att använda eteriska oljor utvärtes. Utspädning med en bärolja minskar inte den eteriska oljans effekt och det förhindrar slöseri på grund av att för mycket används. Vegetabiliskt matfett, smör, margarin och petroleumbaserade krämer (t.ex. vaselin) bör aldrig användas som bäroljor. En del kunder undviker olivolja som bärolja på grund av dess starka doft och trögflytande konsistens.

Vad är en ”het” olja?

”Heta” oljor är oljor som orsakar en het eller brännande känsla när de stryks på huden. Young Living rekommenderar att du testar på ett hudområde före första användning. När du vill testa en olja ska du stryka 1-2 droppar eterisk olja på ett hudområde, till exempel underarmen. Se om en reaktion inträffar på hudområdet inom 1-2 timmar, i vanliga fall sker en reaktion inom 5-10 minuter. Om du känner en het eller brännande känsla eller om du får utslag ska du stryka på bäroljan V-6™ på området vid behov. ”Heta” oljor är till exempel kanel, kryddnejlika, citrongräs, pepparmynta, oregano, timjan, Exodus II och Thieves®.

Vad gör jag om jag känner obehag eller irritation?

Om obehag eller irritation uppstår ska du sluta att använda den eteriska oljan och stryka på bäroljan V-6™ på området. Försök aldrig spola bort oljan från huden med vatten, det kan öka obehaget. Om du får utslag kan det vara ett tecken på avgiftning. Drick rikligt med vatten för att underlätta processen och släppa ut toxinerna. Toxiner i tvålar, hudvårdsprodukter, rengöringsmedel och parfymer som baseras på petrokemikalier kan utlösa avgiftningsreaktioner. Överväg att sluta med sådana produkter om en reaktion uppstår. Innan du använder den eteriska oljan igen ska du prova den på ett ställe och späda ut med bärolja. Vatten gör att oljan tränger in i huden och ögonen. Om du får eterisk olja i ögonen ska du spola med bäroljan V-6 för att minska obehag. Obehaget bör försvinna inom några minuter. Sök läkarhjälp om obehagskänslan kvarstår efter 5 minuter. Observera att vissa texter föreslår att oljan ska spädas ut med vatten. Young Living rekommenderar att du späder ut med bärolja för att obehaget ska försvinna så fort som möjligt.

Kan eteriska oljor användas på känsliga områden?

Young Living rekommenderar att du undviker att eteriska oljor kommer i kontakt med känsliga områden som ögon, öron, genitalier och slemhinnor. Om du väljer att använda en olja på ett känsligt område ska du späda ut 1 droppe av den eteriska oljan med 5-10 droppar av bäroljan V-6™.

Hur ofta kan jag använda eteriska oljor? Hur mycket ska jag använda?

Rätt användning anges på den eteriska oljeflaskans etikett. Följ anvisningarna på etiketten. Uttrycket ”ju mer, desto bättre” stämmer inte alltid. Eteriska oljor är mycket verksamma och kraftfulla, så börja måttligt och öka sedan långsamt. I de flesta fall räcker 1-2 droppar och mer kan vara slöseri med produkten. Beroende på den eteriska oljan kan du gradvis öka till 3-4 tillfällen per dag om du vill. Överdriven användning av eteriska oljor kan öka risken för oönskade reaktioner.

Kan eteriska oljor användas när man är gravid eller ammar?

Precis som vid medicinska åkommor, rekommenderar vi att du frågar en kompetent och kvalificerad vårdgivare med erfarenhet av eteriska oljor om råd innan du använder eteriska oljor. Som en allmän vägledning bör du undvika överdriven användning av muskatellsalvia (Salvia sclarea), salvia (Salvia officinalis), renfana (Tanacetum vulgare), isop (Hyssopus officinalis), fänkål (Foeniculum vulgare) och vintergröna (Gaultheria procumbens) samt blandningar och tillskott som innehåller dessa oljor.

Kan eteriska oljor användas på barn?

Många eteriska oljor kan användas på barn men de bör spädas ut före användning. En del Young Living-produkter är redan utspädda med bärolja, vilket anges på produktetiketten, och de kan användas direkt på barn. Barn reagerar vanligtvis bra på eteriska oljor, men en bärolja rekommenderas. En till två droppar eterisk olja som RutaVaLa, Gentle Baby och Peace & Calming kan spädas ut i bärolja och strykas på fotsulorna.

Kan eteriska oljor användas i solen?

En del eteriska oljor, speciellt citrusoljor, innehåller naturliga molekyler som reagerar med solljus (UV-strålning) och orsakar känslighet. Alla eteriska oljor och oljeblandningar från Young Living som innehåller sådana ingredienser är märkta med en varning att du ska undvika sol/UV-ljus i 12 till 48 timmar efter användning. Du bör alltid vara försiktig när du börjar använda en ny olja: testa på ett hudområde, späd ut och stryk på oljan på hudområden som skyddas från sol/UV-ljus för att minska risken för känslighet. Young Livings skönhets- och kosmetikprodukter är utformade att avlägsna ämnen som orsakar solkänslighet.

Kan jag använda eteriska oljor om jag har en medicinsk åkomma?

Kan eteriska oljor påverka mediciner? Om du har en medicinsk åkomma eller använder receptbelagd medicin, rekommenderas det att du kontaktar en vårdgivare med erfarenhet av eteriska oljor innan du använder en eterisk olja. Fråga receptföreskrivaren och en apotekare om potentiella interaktioner mellan medicinen och den/de eteriska oljorna.

Vad är det för skillnad på Young Livings eteriska oljor och andra företags eteriska oljor?

Skillnaden på Yoyng Livings eteriska oljor och andra företags oljor är tillverkningssättet och kvalitén. Eteriska oljor från Young Living håller terapeutisk klass och utvinns genom ångdestillation och av endast ett kilos tryck.

Varför skriver inte min läkare ut en olja istället för medicin?

Detta eftersom läkemedelsindustrin vill tjäna pengar och för att tjäna pengar måste man kunna ta patent. Där ett träd växer kan solen skina och regnet kan falla lite olika från år till år, därför kan man inte ta patent på en växt och inte heller på en olja. Däremot ett penicillin kan man ta patent på därför att det är exakt likadant sammansatt vid varje tillverkningstillfälle.

Botar eteriska oljor min sjukdom?

Idag använder läkare runt om i världen eteriska oljor i sjukvården som komplement, och i vissa fall alternativ till modern medicinsk behandling.

Hur vet jag vilken olja som kan hjälpa mig med min värk?

Det kan du inte veta på förhand. Tänk att det som botar den ena kan vara verkningslöst för den andra. Till exempel oljeblandning PanAway® är den oljan som de flesta har fått lindring av, men alla kroppar är olika och det är inte alls säkert att just du kan få någon hjälp av samma olja. Men att pröva skadar inte. Använd därför eteriska oljor med försiktighet och mera som uppbyggande terapeutisk näringstillskott än som medicin för att bota det som redan gått sönder eller kommit i oordning.

 

 

 

%d bloggare gillar detta: