En hyllning till D. Gary Young

Hylla D. Gary Young

Alla på Young Living är förkrossade av förlusten även om han inte skulle vilja att vi kände så. Vi tröstar oss med att komma ihåg den mycket speciella mannen som var en pionjär och budbärare för eteriska oljor och dess fördelar för personer världen runt.

Gary var den obestridda ledaren för den globala rörelsen av eteriska oljor. Under 35 år studerade han fördelarna med och förbättrade utvinningen av eteriska oljor samtidigt som han byggde ett globalt företag värt över en miljard dollar som är designat för att sprida det han kallade de eteriska oljornas ”gåva” till miljontals människor.

Hans engagemang för fysiskt och känslomässigt välbefinnande, kombinerat med hans livslånga kärlek till naturen, drev honom att lära sig allt om eteriska oljor, från hur de tillverkas till deras fördelar för välbefinnande. Han var passionerad över att kunna förse alla medlemmar med produkter av högsta kvalitet från egna gårdar och Seed to Seal-certifierade leverantörer och partners runt om i världen, så att miljontals människor kan ta del av fördelarna från dessa fantastiska naturliga gåvor.

 

En inspirerande lärare och mentor

Hela livet studerade Gary naturen, hälsa, teknologi och många andra ämnen och han var även en entusiastisk pedagog. Man kunde ofta se honom undervisa andra i ämnena han ägnade sitt liv åt att förstå, från enstaka personer till folksamlingar med tusentals personer. Gary var fylld av entusiasm inför att dela den värdefulla gåvan eteriska oljor med världen och var även entusiastisk över att dela den kunskap han samlat på sig under sin livstid med personer han litade på som kommer att fortsätta hans arbete. Young Livings noga utvalda ledningsteam består av personer som, liksom Gary, är hängivna åt att representera det bästa naturen har att erbjuda och att dela rena, autentiska eteriska oljor med världen. Dessa dedikerade personer är inte bara experter inom sina områden utan delar även Garys vision och var personligen handledda av Gary för att kunna fortsätta hans arbete under årtionden framåt.

 

Pionjären Gary

Gary Young sökte sanningen och följde vägen som skulle leda honom dit. Han var inte den som skrev om andra personers äventyr. Han ville veta och se allt själv. Han skrev om sina egna erfarenheter, forskning och upptäckter. Hans beslutsamhet tog honom till Shabwa, drottning Shebas forntida hem som finns gömt i den ”förbjudna zonen” i Yemen, till det okända stamområdet i Somalia där frankincense växer, till bergstopparna vid Al-Hasik-bergen i Oman, djupt in i Amazonas djungel, till Sri Lanka för att hitta den ovanliga växten blålotus och till många andra tidigare oupptäckta platser där han letade efter oljornas hemlighet.

Gary har själv sagt att han gjort många misstag men att han lärt sig mycket av dessa om livet i allmänhet och vad som fungerar och inte fungerar. Han blev ibland vilseledd och bedragen i sin önskan att hjälpa andra, något som gav honom större förståelse och kanske även tolerans. Han levde med smärta och lidande vilket gav honom uthållighet och envishet. Hans sökande efter sanning tog honom på farliga uppdrag som gav honom mod och tacksamhet över hur välsignat hans liv var. Han var en öppen bok och delade gärna med sig av sina upptäckter med de som var intresserade och kunde lära av hans kunskap och erfarenhet. Vi är tacksamma över att Garys liv finns dokumenterat med foton i Mary Youngs bok, D. Gary Young: världsledaren inom eteriska oljor.

Gary växte upp med jordbruk och levde på Moder jords gåvor, vilket gav honom en enorm fördel senare i livet. Han tillbringade 34 år med att forska och upptäcka eteriska oljor och deras fördelar och 29 år med att lära sig hur man blandar oljor för att förhöja deras positiva egenskaper och använda dem som kosttillskott.

Han tillbringade även 30 år med att odla aromatiska växter, lära sig om destillation och analytisk utvärdering och reste till världens ände för att studera eteriska oljor. Han ritade och byggde åtta stora destilleringsanläggningar runt om i världen och planerade ytterligare anläggningar. Inget annat företag har gjort lika mycket forskning om eteriska oljor och de olika produktionsstadierna, användning, forskning och utbildning som D. Gary Young och hans företag, Young Living Essential Oils.

D. Gary Young var verkligen en pionjär inom forskning om eteriska oljor, han uppfann utrustning, utvecklade processer, var en forskare i laboratoriet, en nyskapande pedagog och en ledare inom användning och applicering av oljor och undervisade miljontals människor i många länder. Han var en författare med stor insikt om mänskligheten och med stor förståelse, en man med en stark känsla för den fantastiska gåvan eteriska oljor utgör.

I dag, med 30 års erfarenhet av växtodling för produktion av eteriska oljor och av att ha ritat, byggt och drivit destilleringsanläggningar runt om i världen, har D. Gary Young verkligen förtjänat titeln ”Världsledare inom eteriska oljor”.

Gary Young, världsledaren inom eteriska oljor, har gjort ett djupt och bestående intryck på många människors liv. Gary älskade gårdarna, hade oändligt mycket energi och trodde på att agera. Han var en fantastisk visionär med en önskan om att alla hem i världen ska få uppleva eteriska oljor. Gary visade oss inte bara hur vi kan välsigna hem med eteriska oljor utan visade oss också hur man kan leva ett lyckligt och meningsfullt liv genom att hjälpa andra.

”… Young Living är ett annorlunda företag med ett ”högre syfte”. Det uttalandet stämmer verkligen och driver mig varje dag till att uppfylla Garys vision. Garys vision är vår uppgift. Mitt liv har för alltid påverkats av Gary och det är min önskan att fortsätta hans arv genom att göra ett positivt intryck på alla jag kommer i kontakt med.”
– Peter Foss (President Young Living Europe) –

Minnesgudstjänsten

Garys minnesgudstjänst ägde rum den 18 maj på gården han älskade, Whispering Springs Lavender Farm i Mona, Utah. Minnesgudstjänsten sågs av över 100 000 människor via direktsändning. Om du inte hade möjlighet att se Garys minnesgudstjänst kan du klicka här för att se inspelningen som finns tillgänglig för alla att se och dela till och med fredag 25 maj.

Gary har gjort ett stort intryck på många människors liv och vi kommer nu fortsätta att hedra hans minne.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: