Clove – Kryddnejlika eterisk olja

Clove - kryddnejlika eterisk olja Syzygium aromaticum

Nejlika (Syzygium aromaticum) har en söt, kryddig doft som är stimulerande och uppfriskande. Det är en viktig ingrediens i Young Livings Thieves™-blandning tack vare dess immunstärkande egenskaper. Dess främsta ingrediens är eugenol, som använts inom tandvårdsindustrin för bedövning av tandköttet. Nejlika är den ingrediens som fått högst resultat i Young Livings test av dess antioxideringskapacitet på ORAC-skalan.

Folket på ön Ternate var fria från epidemier ända fram till 1500-talet tills nederländska erövrarna förstörde kryddnejlika träd som blomstrade på ön. Många på ön dog av epidemierna som följde. Nejlika var känd som ”Marseilles Vinegar” eller ”Four Thieves Vinegar” som användes av banditer som rånade de döda och döende för att skydda sig under 1500-talets plåga. (¹)

Kryddnejlika är listad i Hildegard’s Medicine – en sammanställning av tidiga tyska läkemedel av högt ansedd benediktinska herbalisten Hildegard of Bingen (1098-1179).

Läkare i Kina och Indien har använt nejlika sedan antiken i en del av behandlingar.

Clove - kryddnejlika eterisk olja Syzygium aromaticum

Clove – Kryddnejlika

15 ml 214 kr
Medlemmar får 24% av kundpriset

Online butik

 

Användning

Du kan använda eterisk olja genom att lukta på den – (aromatisk användning). Eller applicera den på huden – (topisk användning).

Aromatisk användning:
Inandning av eterisk olja förhöjer sinnena och har många positiva effekter.

  • Andas in oljan direkt från flaskan.
  • Använd din favorit doftspridare från Young Living. Sprid i upp till 1 timme 3 gånger om dagen.
  • Lägg 1-2 droppar i handflatan på din vänstra hand och gnid medurs med den högra handens plana palmen. Kupa händerna över näsan och munnen och andas in djupt. Rör inte dina ögon!
  • Häll varmt vatten i en skål och tillsätt några droppar olja. Täck huvudet och skålen med en handduk och andas sedan djupt och långsamt.

Topisk användning:
Späd alltid kryddnejlika eterisk olja med bärolja V-6™ eller annan vegetabilisk olja förre användning. Rekommenderat utspädning: 1 droppe kryddnejlika eterisk olja med 4 droppar V-6™.

  • Massera in oljan i huden med en cirkelrörelse. Upprepa vid behov. Massera in 2-4 droppar i tandkött, runt munnen, på chakra- eller Vita Flex punkter.
  • När du badar i badkar kan du blanda 5-10 droppar eterisk olja med 60 ml Epsom Salt i en kopp och placera koppen under en kran med rinnande vatten – detta på grund av att eteriska oljorna löser sig väldigt dåligt i vatten.
  • Om du droppar några droppar eterisk olja på aromastenen, kommer stenen att avdunsta oljan väldigt långsamt och ge ifrån sig en svag lukt.

Varning:
Förvara oåtkomligt för barn. Eventuell hudkänslighet. Läs alltid anvisningarna på etiketten före användning. Eteriska oljor är mycket kraftfulla och vissa kan verka irriterande på huden. Om irritation uppstår, använd V-6™ Vegetable Oil Complex eller annan ren vegetabilisk olja för utspädning. Om du är gravid eller under läkarvård ska du först rådgöra med läkare.

 

Ingredienser

Clove – kryddnejlika (Syzygium aromaticum)

Antal droppar i oljeflaska:
85-100 droppar per 5 ml flaska, 180-200 droppar per 10 ml flaska, 250-300 droppar per 15 ml flaska.


Vill du köpa eterisk olja?

Få ut det bästa möjliga genom att gå med i Young Living och upptäck hur eteriska oljor kan vitalisera ditt fysiska, ekonomiska och känslomässiga välbefinnande. Fortsätt läsa →

Online butik

Klicka här och upptäck andra rena, omodifierade, terapeutiska eteriska oljor av högsta kvalitet som har många potentiella fördelar och används dagligen för att förbättra livet för miljontals. Eller här om eteriska oljor.

Gilla, dela och kommentera. Berätta hur du använder Clove – kryddnejlika eterisk olja (Syzygium aromaticum).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: